IMF Baskani Georgieva Endiselenecek cok sey var Son Dakika

IMF Başkanı Georgieva: “Endişelenecek çok şey var” – Son Dakika Ekonomi Haberleri

ÇİN’E İÇ TALEBİ ARTIRMA TAVSİYESİ

Çin ekonomisine dair bir soruyu da yanıtlayan Georgieva, Çin’in geleceğe yönelik büyüme stratejilerini belirlemesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin son 10 yılda ihracata dayalı bir büyüme yolunda bir dizi politikadan faydalandığını belirten Georgieva, Çin’in artık büyüme için yerel kaynaklara bakmasının zamanın geldiğini kaydetti.

Georgieva, Çin için üç önemli fırsat olduğuna işaret ederek, bunlardan ilkinin ekonominin daha çok iç tüketime kaydırılması olduğunu bildirdi.

Çin’deki reformların ülkeye iyi hizmet ettiğini ve ihtiyaç duyulmaya devam edildiğini anlatan Georgieva, ülkede emlak sektöründeki sorunların da çözülmesi gerektiğini, bunun da tüketici güveninin yeniden tesisine yardımcı olacağını ifade etti.

“UKRAYNA’NIN BU YIL 42 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”

Savaşın devam ettiği Ukrayna’da mevcut ekonomik ve bütçe risklerine ilişkin bir soru üzerine Georgieva, savaşın her şeyden önce bir insanlık trajedisi olduğunu, aynı zamanda dünya ekonomisinin iyiliği için de bu savaşın bitmesi gerektiğini vurguladı.

Georgieva, Ukrayna’ya sağlanan küresel desteğin sağlam olduğunu belirterek, ülkenin bu yıl 42 milyar dolarlık bütçe desteğine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

“GAZZE EKONOMİSİNİN YÜZDE 80’DEN FAZLASI YOK OLDU”

Gazze’deki savaşın etkilerine de değinen Georgieva, bölgedeki belirsizliğin bir sonucu olarak Orta Doğu ekonomisinin büyüme tahminini düşürdüklerini kaydetti.

Georgieva, “Gazze ekonomisinin yüzde 80’den fazlası yok oldu, aynı zamanda Batı Şeria da ciddi şekilde etkilendi.” ifadesini kullandı.

IMF Başkanı Georgieva, savaşın Lübnan gibi ülkeleri de etkilediğini dile getirdi.

“FED’İN BU YIL FAİZ İNDİRİMİNE GİDEBİLECEĞİ KONUSUNDA HALA İYİMSERİZ”

Öte yandan Georgieva, bugün verdiği bir röportajda, faiz oranları konusunda ABD Merkez Bankasının (Fed) doğru olanı yaptığını ifade etti.

Georgieva, “ABD’deki koşulların bu yıl içinde Fed’in faiz indirimine başlamasına izin vereceği konusunda hala iyimseriz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir